Miután elkészült a hagyományos változat, egyértelmű volt, hogy ezt szokásosan glutén-, cukor- és tejmentesen (nem tejtermékmentes, hisz tehéntúrót tartalmaz) is el kell készítenem. Krémes, szilvás, fahéjas, azt hiszem nem is kell ennél több. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g barnarizsliszt (itt beszerezhető)
- 70 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 60 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
- 1 tojás
- 40 g víz
Krémhez:
- 200 ml sűrű kókusztej/kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 1 tojás
- 40 g eritrit
- 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
- 120 g tehéntúró
Tetejére:
- 1/2 kg szilva
- 50 g mandulaforgács
- fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 20x30-as, sütőpapíros tepsi aljában eloszlattam. Nyújtani nem lehet. 15 percig elősütöttem, közben elkészítettem a krémet. A kókusztejet, tojást, eritritet és konjac lisztet kézi habverővel összekevertem és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főztem, a tűzről levéve belekevertem a tehéntúrót. A krémet az elősütött alapra öntöttem, erre kerültek a félbevágott szilvák, a fahéj és a mandulaforgács. Kis lángon 20 percet sütöttem. (Össz. 155 g CH, 6 g CH/szelet)