Idén korán kezdődött a szilvaszezon, ráadásul a minap bukkantam rá Notburga konyhájában erre a guszta szilvás süteményre, úgyhogy már meg is volt a hétvégi finomság ötlete.
Hozzávalók egy nagy tepsihez:
Tésztához:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 kk. sütőpor
- 14 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 2 tojás
Krémhez:
- 1/2 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 12 dkg cukor
- 50 dkg krémtúró
- szilvalekvár
Tetejére:
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 kg szilva
- fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a kivajazott tepsibe tesszük és 15 percig elősütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a fél liter tejből, cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hozzákeverjük a tehéntúrót. Az elősütött alapra szilvalekvárt kenünk (az akár el is hagyható), majd eloszlatjuk rajta a pudingos krémet. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzunk és megrakjuk vele a sütemény tetejét. Megszórjuk fahéjjal és mandulaforgáccsal, majd 20 percig sütjük kis lángon.