Mostanában nem vagyok túl aktív itt a blogon, aminek legfőbb oka az, hogy főként már bevált recepteket készítek, de néha egy-egy felhasználásra váró alapanyag meghozza az ihletet. Most egy cukkini és egy három árválkodó tojássárgája volt a ludas.
Hozzávalók:
- 300 g reszelt cukkini kicsit kicsavarva
- 2 tojás
- 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)
- 25 g eritrit (itt beszerezhető)
- 30 g földimandula liszt (itt beszerezhető)
- 30 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
Krémhez:
- 3 tojássárgája
- 200 ml kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 25 g eritrit
- 50 ml citromlé
- 1 csapott tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
- egy csipet kurkuma
- feketeribizli a díszítéshez
A tortaalaphoz a tojásokat felvertem az eritrittel, majd hozzáadtam a liszteket és a reszelt cukkinit. 14 cm-es szilikonformában 20 percet sütöttem előmelegített sütőben. A krémhez minden összetevőt elkevertem és pudingossá főztem. A tortaalapot és a krémet is félretettem kihűlni. A lapot két részre vágtam, középen megkentem a krémmel, majd a többivel bevontam. Feketeribizlivel szórtam meg, ez egyelőre még fagyasztott. (össz. 57 g CH)