Végre itt a gyümölcsszezon, amikor a piac igazi élményeket kínál látásnak, szaglásnak, ízlelésnek. Általában az első epervásárláskor hiszem el, hogy idén is lesz nyár. Az illatos eper pedig évről-évre tortára kívánkozik. Tavaly is hasonló alapanyagokból készült, de az eredmény mégis más lett. A tavalyi tortát itt találod.
Hozzávalók (14 cm-es szilikon formához):
Csokis alaphoz:
- 100 g cukormentes feketecsoki (például ez)
- 15 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
- 2 tojás
- 25 g eritrit (itt beszerezhető)
- 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 1 dl víz
A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral, majd mikor már nem volt olyan forró, belekevertem a két tojást, az eritritet, az útifűmaghéjat és a vizet. 14 cm-es szilikonos formában megsütöttem 20 perc alatt.
Kókuszkrémhez:
- 2 dl Cocomas kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 25 g eritrit
- 0,5 dl víz
- 5 g zselatinpor
Díszítéshez kb. 2,5 dkg eper.
A kókuszkrémhez kevertem az eritritet, a zselatint pedig a vízben feloldottam, majd a kókuszkrémhez öntöttem. Az epret szeletekre vágtam, kiraktam vele a szilikonos forma alját és oldalát (amiből előtte persze kivettem a csokis alapot), majd rátöltöttem a kókuszkrémet. Hűtőbe tettem egy órára dermedni, majd óvatosan kivettem a formából és a csokis alapra helyeztem. Utána tovább díszítettem eperrel. (össz. kb. 53 g CH)