A Vöröskaktusz diétázik blogon zajló 17. Szakácsmustra kiszemeltje Mautner Zsófia. Egyike a legelső és legismertebb gasztrobloggereknek. Egy videóban is szereplő receptjét választottam, a diókrémes sült almát, amelyen nem is kellett sokat változtatnom, lisztmentes lévén.
Hozzávalók (az eredeti adag feléhez, 4 adaghoz):
- 3 alma
- 5 dkg vaj
- 50 g eritrit
- 1 tojás
- 5 dkg darált dió
- 2,5 dkg egész dióbél
- fahéj
- gyömbér
- só
Az almát megpucoltam, felkockáztam és összekevertem 25 g eritrittel és egy kis őrölt gyömbérrel. A puha vajat habosra kevertem a maradék eritrittel, egy csipet sóval, majd a tojással is. Hozzáadtam a darált diót, a fahéjat, a durvára vágott dióbelet. Az almát négy szufléformába osztottam el, a tetejére került a diós krém. 15 percet sütöttem.