A 16. Szakácsmustra házigazdája Konyhavirtuóz, aki Lorraine Pascale-t választotta ki számunkra. Lorraine fiatalabb korában modellként dolgozott, aztán a gasztronómia felé vette az irányt, már saját főzős műsora is van.
A választásom erre az egyszerű, de nagyon látványos zebratortára esett, amelyet K-val közösen készítettünk el virágvasárnap alkalmából.
Hozzávalók (23 cm-es formához):
- 250 ml napraforgómag olaj
- 200 g cukor
- 100 ml tej
- 4 közepes tojás
- pár csepp vanília kivonat
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 g kakaópor
- 1 narancs héja
Az olajat, a tojásokat, a cukrot, a tejet és a vanília kivonatot kézi habverővel összekeverjük. A tojásos keveréket felezzük. Az egyik adaghoz hozzákeverünk 175 g lisztet és a sütőpor felét, a másik adaghoz pedig 125 g lisztet, a kakaóport és a narancs héját. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egy evőkanállal teszünk a közepére valamelyik tésztából, ezután felváltva adagoljuk a szépen eloszló tészta közepére egy-egy evőkanalanként. Itt volt igazán hasznos, hogy ketten készítettük. Közben nagyszerűen lehet csevegni. :) 180 fokon 35 percig sütjük. Felvágva mutat igazán jól.