Az Életem ételei blogon, Judit szervezésében zajlik a Vigyáz, kész, főzz! 76. fordulója Romantikus ételek alcímmel. Nem műfajom, ami a nagyon rózsaszín, nagyon szivecskés, de végül sikerült kiötlenem valamit, ami beleillik ebbe a témakörbe. A crêpes suzette-el állítólag maga Medici Katalin aratott győzelmet, mivel segítségével sikerült magához édesgetnie addig nem túl lelkes férjét. Vagy ez már nem is romantika, hanem galád fondorlat? :)
Lássuk a receptet! Persze ezt is a saját képemre formáltam, de a lényeg megmaradt: palacsinta és narancsszósz.
Hozzávalók 8 palacsintához:
- 100 g barnarizsliszt
- csipet só
- 200 ml kókusztej
- 75 ml víz
- 30 g vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 ek. eritrit
Szószhoz:
- 150 ml narancslé (2 narancs leve)
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kis citrom leve és reszelt héja
- 1 ek. eritrit
- (3 ek. Grand Marnier - ez én kihagytam)
- 50 g vaj
- 1 tk. konjac liszt
A palacsintatésztát kikevertem és 1 órát állni hagytam. Közben elkészítettem a szószt, amihez mindent összeolvasztottam kis láng fölött, végül konjacliszttel besűrítettem. Pici kókuszolajon 8 palacsintát sütöttem. A szósszal megkenve és leöntve tálaltam. (Össz. 117 g CH, 14,6 g CH/palacsinta)