A Blogkóstoló 27. fordulójának házigazdája Bogi, a Vöröskaktusz diétázik blog írója, és a véletlen folytán ezúttal pont tőle kóstolgathatok. Nagyon megörültem a sors döntésének, hiszen az ő blogján is cukor- és lisztmentes (de nem mind gluténmentes) receptek sorakoznak. Két sós finomságra esett a választásom, már csak azért is, hogy bővítsem a sós felhozatalt a blogon. Az első ez a finom cukkinis-sajtos lepény, ráadásul nem olajban, serpenyőben sütve, hanem sütőben.
- 1 cukkini (250 g)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 nagy tojás
- só, bors, oregánó
- 3 evőkanál (30 g) hajdinaliszt (tökmagliszt helyett használtam)
A cukkinit lereszeltem, megsóztam, és állni hagytam, amíg lereszeltem a sajtot is. Kicsavartam a cukkinit, hozzákevertem a tojást, a sajtot és a lisztet, fűszereztem. Sütőpapíros tepsiben 10 lepényt sütöttem belőle, egyik oldalát 10 percig, majd másik oldalára megfordítva ismét 10 percig. (Össz. 28 g CH, 2,8 g CH/db.)