Ez a gluténmentes cukkinis-mandulás torta második recept, amit a Kipróbált és bevált receptek blogon zajló 15. Szakácsmustrára készítettem Martha Stewart-tól. Az eredeti mennyiség 2/3-át készítettem el, a mennyiségeket grammban adom meg. A látszattal ellentétben egy tömény energiabomba a végeredmény a mandulának, vajnak és krémsajtnak köszönhetően, viszont egy kiadód sízés vagy korcsolyázás után, a hidegből hazatérve megérdemelhetjük. :)
Hozzávalók 18 cm-es formához:
- 3 g olvasztott vaj
- 100 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 30 g nyílgyökérliszt (az eredeti kukoricakeményítő helyett)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 nagy tojás
- 40 g eritrit
- fél fiola vanília kivonat
- 1 közepes cukkini reszelve
- 125 g krémsajt
- 30 g eritrit
A tojásokat felvertem a 40 g eritrittel, majd hozzáadtam a vajat, a liszteket és a vaníliát, végül a reszelt cukkinit. Sütőpapírral bélelt kapcsos formában 25 percet sütöttem. A krémsajtot elkevertem az eritrittel, majd a már kihűlt alapra kentem borzosan. (Össz. 40 g CH)