A 13. Szakácsmustra szervezője, az Egészséges ételek - Egészségesen elkészítve blog írója, Curtis Stone-t, egy számomra eddig ismeretlen szakácsot választott. Nagyon sok szimpatikus receptet találtam nála, de igyekeztem őszi hangulatút választani. Így esett a választásom a Choc Pear Puddings néven szereplő finomságra. Pont mostanra kezdtek megpuhulni a körték a pincében, nem is időzíthették volna jobban.
Hozzávalók 3 adaghoz (az eredetihez képest fél adaghoz, néhány hozzávalót kicserélve):
- 3 kisebb körte meghámozva (350 g)
- 30 g kókuszolaj
- 80 g cukormentes feketecsoki
- 1 tojás felverve
- 1 marék dió
- 40 g barnarizsliszt
- 10 g mandulaliszt
- 25 g kakaópor
Csokiszószhoz:
- 1 dl kókuszkrém
- 50 g steviás nutella
A hámozott körték felső részéből 5 cm-t levágtam és félretettem, az alsó részüket felkockáztam és botmixerrel pürésítettem. A csokit és a kókuszolajat összeolvasztottam, majd összekevertem a körtepéppel. A liszteket és a kakaóport összekevertem, hozzáadtam a tojást és a csokis keveréket, majd a diót. 3 szufléformába osztottam szét, majd beleültettem egy-egy körtetetőt. 20 percig sütöttem. A szósz két összetevőjét összeolvasztottam, ezzel csorgattam körbe a körtéket. (össz. 141 g CH, 47 g CH/adag)