Ahogy már említettem, a Blogkóstoló keretében két receptet is választottam Mártitól az Egészséges ételek – Egészségesen elkészítve blogról, jöjjön most a sós, egy zöldségkenyér. Bab helyett, ahogy a szerző is ajánlja opcióként, zöldborsót használtam, a párolt hagymát pedig kihagytam, mivel nem tartozik a kedvenceim közé, illetve féladagot készítettem. Nagyon finom lett és a vidám sárga alapon zöld pöttyök igazán jókedvre derítik az embert, ebben a borongós őszi időben. :)
- 100 g zöldborsó
- 2 evőkanál olaj
- 100 g reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 evőkanál barnarizsliszt
- oregánó, bazsalikom
- só
A tojásokat felvertem, hozzáadtam a reszelt sajtot, majd a többi összetevőt. Szilikonos formában 25 percet sütöttem . (21 g CH)