Eritrites vagy steviás feketecsokit kerestem a boltban. Nem találtam, ellenben mi jött szembe velem? Steviás nutella! Tény, hogy nem vagyok a mogyoró és a mogyorós csoki rajongója, de a nutella az bizony más. Ő adta az ihletet ehhez a mini tortához (12 cm átmérőjű). A tortalapokhoz ismét a cukkinis piskótához nyúltam vissza, ami nem csak tekercsként, de tortalapként bizonyított már a cukkinis csokitortában.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 1 reszelt cukkini
- 1 tojás
- 40 g hajdinaliszt
- 20 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- fahéj
- 1 dl víz
- 1 ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
Előbb a cukkinit és a tojásokat kevertem össze, majd hozzáadtam a többi összetevőt. Sütőpapírra 3 12 cm átmérőjű kört rajzoltam, ezekre osztottam el a tésztát és kb. 30 percet sütöttem.
Krémhez:
- 100 g steviás nutella (itt beszerezhető, nem pont ez használtam)
- 3 dl kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 10 g kakaó
- 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
A kókuszkrémes összeolvasztottam a nutellával, majd belekevertem a többi összetevőt. Kb. 1 óra hűtés alatt nyerte el végleges sűrűségét. A lapok közé csokikrém került, majd az egész tortát bevontam vele, végül meggyszemekkel díszítettem. (össz. 90 g CH)