Eddig nem igazán fordult meg a fejemben, hogy müzlit is készíthetnék. Most viszont ráakadtam erre a paleo kakaós ropogós müzli receptre és ki kellett próbálnom. Persze kicsit másképp. Házi, fahéjas kókusztejjel tálaltam reggelire.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 10 g lenmagpehely (itt beszerezhető)
- 10 g chia mag (itt beszerezhető)
- 1,5 dl langyos víz
- 25 g kókuszolaj (itt beszerezhető)
- 50 g barnarizsliszt
- 20 g nyílgyökérliszt (itt beszerezhető)
- 20 g kakaópor (vagy karobpor)
- 50 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- fahéj
A lenmagpelyhet és a chia magot beáztattam a kókuszolaj és víz keverékébe 30 percre. Utána hozzákevertem a többi összetevőt, jól összegyúrtam és hűtőbe tettem, hogy megkeményedjen. Sütőpapíros tepsibe morzsoltam és 25 perc alatt megsütöttem. (össz. 66 g CH, 22 g CH/adag)