Második alkalommal készítettem el ezt a muffint, amihez a kiinduló receptet itt találtam. A tészta állaga nagyon jó, kelt tésztás jellegű, ráadásul tojásmentes is. A chia magról itt olvashatsz.
Hozzávalók 8 közepes muffinhoz :
- 150 g egész hajdina mag 2 órát áztatva (itt beszerezhető)
- 30 g chia mag fél órát áztatva (itt beszerezhető)
- 125 ml víz a chia áztatásához
- 20 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 20 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 30 ml olívaolaj (vagy kókuszolaj)
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
- só, zöldfűszerek
A hajdinát alaposan leszűrjük, majd összemixeljük a chia maggal. Ehhez keverjük hozzá a többi alapanyagot. Szilikonos muffinformában sütöttem 30 percet. (13,8 g CH/db.)