Itt egy olyan recept, ami úgy "mentes", hogy nem ördöngös összetevőkből áll, amiknek hallatás a legtöbben csak pislognak. Barnarizset szinte minden élelmiszerüzletben kaphatunk, úgyhogy ajánlom ezt a receptet azoknak, akik gluténmentesen táplálkozó vendéget várnak és nem tudják, mivel kínálják. Persze azt is figyelembe kell venni a lisztérzékenyeknél, hogy a főzéshez használt eszközök biztosan ne legyenek gluténtartalmú liszttel szennyezettek.
Hozzávalók 9 lepényhez:
- 100 g barnarizs háromszoros vízben 30 perc alatt megfőzve (itt beszerezhető)
- 1 nagy tojás
- 60 g reszelt kemény sajt
- só, bors, kurkuma (itt beszerezhető), Provence-i fűszerkeverék
- 1 ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 1 tk. kókuszolaj a sütéshez (itt beszerezhető)
A reszelt sajtot összekevertem a tojással és a fűszerekkel, majd hozzáforgattam az aránylag puhára főtt barnarizset (tovább kell főzni, mint a fehéret, nem is lesz olyan puha) és az útifűmaghéjat. A serpenyőben megolvasztottam a kókuszolajat, majd kis lepényeket sütöttem a rizses masszából, egyszerre 3-at. (76 g CH, 8,44 g CH/db.)