Ideális zöldségkrémekhez, mártogatósokhoz. Ehhez a régebbi recepthez hasonlóan készült, a tojás elhagyható, ha további 1 ek. útifűmaghéjjal és kb. 50 ml vízzel helyettesítjük.
- 50 g lenmagpehely (itt beszerezhető)
- 40 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 1 púpozott ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 1 tk. chiamag (itt beszerezhető)
- ½ tk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
- só
- 1 tojás
- 1 dl víz
Mindezt összegyúrtam, kicsit állni hagytam, majd sütőpapíron kinyújtottam. Még nyersen felkockáztam, hogy megsütve könnyebb legyen feldarabolni. 20 percet sütöttem, utána rácson hűlni hagytam. (össz. 15,3 g CH)