Ebben a melegben bizony a fagyi az első, ami desszertként eszébe jut az embernek. Az idei nyár slágere fagyialapanyag szempontjából az avokádó, különösen kókuszkrémmel keverve. Készült így már csokis és mentás fagyi, most a tavaly eltett édesítő és tartósító mentes almás-bodzabogyós lekvárommal dobtam fel.
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó (mármint jó puha, éretlent nem is lehet semmire használni)
- 2 dl kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 1 üveg bodzalekvár (vagy más lekvár)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
Az avokádót összeturmixoltam a kókuszkrémmel és az eritrittel. A krém felét a fagyiformákba töltöttem, majd a másik feléhez hozzákevertem a lekvárt és tovább turmixoltam. Ezzel töltöttem tele a formákat. 6 fagyi lett belőle, CH tartalma a lekvártól függ, de kb. 12 g CH/db.