Csak három napja történt meg sorsolás Judit blogján, a Szénhidrát nélkül blogon, és máris hozom a kóstolmányom. A Gasztro Baráth blogot kaptam, ami már 3 éves múltra tekint vissza, így volt választék bőven gusztábbnál gusztább receptekből. Különösen sok csokis finomsággal találkoztam, na meg mindenféle csigával, amik közel állnak a szívemhez. :) Végül egy könnyedebb desszertet választottam a nyárra való tekintettel és feldobtam egy kis eperrel is. Ez a madártejben sült alma. Az eredeti forrás Csigó Zita - Kocsis Bálint: Vegetáriánus ételek - Magyar idény szerint című frissen megjelent szakácskönyve.
A mennyiségeken kicsit módosítottam, lényegében megfeleztem.
Hozzávalók:
- 2 dl nagyon sűrű kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 2 dl víz (így kaptam 4 dl kókusztejet)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 2 tojás
- csipet só
- 1 alma
- pár szem eper
A kókusztejben elkevertem az eritritet és a tojássárgákat, a fehérjéket pedig felvertem egy csipet sóval, majd a krémbe forgattam, Egy kerek jénai tál alját kiraktam almaszeletekkel, erre öntöttem a krémet, majd 30 perc alatt megsütöttem. A tetejét eperrel díszítettem. Tálalva nem egy látványosan szép desszert, viszont annál finomabb. Nagyon ízlett, mert különösen szeretem a krémes, piskóta nélküli, kanalazós finomságokat.