Már pár napja várta két cukkini, hogy felhasználjam valamire, illetve valami epreset is akartam készíteni, így jött az ötlet, hogy ismét bevessem a cukkinis piskótámat, ami nagyon jól tekerhető. Valami különlegesebbet szerettem volna, mint egy egyszerű tekercs, ezért esett a választásom a Charlotte tortára, amit még soha nem készítettem. Sajnos nem volt pont megfelelő méretű tepsim a piskóta sütéséhez, vagy túl vékony lett volna, vagy, ahogy végül sikerült, kicsit túl vastag.
Piskótához:
- 1 nagyobb cukkini reszelve (260 g)
- 2 tojás
- 40 g eritrit (itt beszerezhető)
- 40 g hajdinaliszt
- 20 g darált dió (a dió és az eper szerintem nagyon passzolnak ízben)
- 1 dl víz
- 2 ek. útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- fahéj
A cukkinit az eritrittel és a tojásokkal habosra kevertem, majd hozzáadtam a többi összetevőt. Sütőpapíros tepsiben 25 perc alatt megsütöttem. Még melegen feltekertem, hogy később ne törjön.
Töltelékhez:
- 150 g eper turmixolva
- 1 nagyobb marék eper felkockázva
- 2 dl kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 15 g zselatin vízben feloldva, olvasztva
- 20 g eritrit
Az eperpürébe tettem az olvasztott zselatint, felhasználtam belőle annyit, amennyi a piskóta megkenéséhez kellett, a többit a kókuszkrémmel és az eritrittel elkevertem, beletettem az eperdarabkákat. Hűlni hagytam (a zselatintól meleg). A piskótát 1 cm vastag szeletekre vágtam, kibéleltem vele egy műanyag tálat, majd beletöltöttem az epres tölteléket. 3 órára hűtőbe tettem. (50 g CH)