Ahogy készült már kenyér "beépített" sajttal, most itt a kifli is. A felhasznált liszteknek köszönhetően nagyon jó puha és lyukacsos lett, nem száraz, nem porlik és nem szalonnás a belseje. Aki már kísérletezett gluténmentes kenyerekkel, az tudja, hogy ezek elég gyakori jelenségek. Nem mellesleg finom is. Szerintem igazi kis kiránduló kiflicske lett belőle.
Hozzávalók 4 db.-hoz:
- 100 g zöldbanánliszt
- 45 g hajdinaliszt
- 20 g kókuszliszt
- 20 g nyílgyökérliszt
- 2 ek. útifűmaghéj
- 1 tojás
- 2 dl víz
- 150 g reszelt sajt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
- só
A liszteket, a sót és a sajtot összekevertem, a szódabikarbónára rátöltöttem az ecetet. A tojás villával felvertem, majd hozzáadtam a vizet. Végül a tojásos keveréket a lisztekhez adtam és kézzel összegyúrtam. 4 kiflit formáztam belőle és sütőpapíron 45 perc alatt megsütöttem. (20 g CH/db.)