Mármint igen, olyan, amilyennek egy palacsintának lennie kell. Könnyen feltekerhető, nem szakad, nem ragad, nem lyukacsos. Aki nézelődött már a blogon, tapasztalhatta, hogy elég sok palacsinta recept van. Egyrészt imádom a palacsintát, olyan gyerekkort idéző étel, másrészt mindig kihívás, hogy újabbnál újabb lisztekkel is elkészítsem az ahhoz passzoló verziót, illetve leteszteljem, hogy működik-e vele az alapreceptem. Most nagyon működik. :)
Hozzávalók:
- 40 g zöldbanán liszt
- 20 g hajdinaliszt
- 250 ml víz
- 2 tojás
- csipet só
- eritrit, ha édesen készítjük (ha a töltelék elég édes, a tésztába már nem is kell szerintem)
A tojásokat kézi habverővel felvertem, elkevertem a vízzel, majd hozzáadtam a liszteket és csomómentesre kevertem. Érdemes várni a sütésig legalább 30 percet. A serpenyőbe egy kis olajat tettem (1 ek.), majd mikor felmelegedett, nagyját áttöltöttem a palacsintatésztába. Ebből az adagból 11 palacsinta készült, de mivel igazán vékonyra is lehet sütni, akár 15 db. is kijöhet belőle. (össsz. 25 g CH)