Egy újabb kenyérféleség a paleo sorban. Mindig azzal próbálkozom, hogy minél jobb állagú, de ugyanakkor tojásmentes vagy nem túl sok tojást tartalmazó "pékárut" süssek. Sajnos a legszebb ilyen kenyerek receptjei általában 4-8 tojást tartalmaznak, ami azért elég elrettentő számomra. Ezt a receptet itt találtam még ősszel, most jutottam oda, hogy kipróbáljam.
- 100 g lenmagpehely
- 100 g kókuszliszt
- 2 púpozott ek. útifűmaghéj
- 1 tk chia mag
- csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tojás (az eredetiben 3 volt, de állítólag elhagyható)
- kb. 2 dl víz
- 2 tk almaecet
- (a kókuszkrémet kihagytam belőle)
Az összeállításnál másképp másképp jártam el: összekevertem a száraz összetevőket, a szódabikarbónára rátöltöttem az ecetet, a tojásokat felvertem a vízzel együtt, majd hozzátöltöttem a lisztekhez. Összegyúrtam, állni hagytam 5 percig, majd 4 kis bagettet formáztam belőle. Majdnem 50 percet sütöttem, de ez a sütőtől függ. (12,4 g CH/db.)