Ahogy már említettem, két receptet is választottam a 10. Szakácsmustrára, és, bármily meglepő, mindkettő sós. Ezt sült padlizsánkrémet sajttal a receptet azért találtam szimpatikusnak, mert nincs benne liszt, a vinetekrémet meg nagyon szeretem, sajttal feldobva (amivel minden sós étel jobb, mint nélküle) meg csak jó lehet. Jó is lett. :) A mennyiségeken módosítottam, mert ez is hatalmas adag lett volna, illetve a vinetét nem olajban sütöttem, hanem pároltam.
Hozzávalók nálam:
-1/2 kg vinete kockákra vágva
-só, bors
-50 g reszelt sajt
-1 dl kókusztej
-1 tojás
A vinetét lesóztam kicsit, majd kb. 1 dl víz hozzáadásával puhára pároltam, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a reszelt sajt 3/4-ét, a kókusztejjel elkevert tojást, fűszereztem, majd szufléformákba tettem. Csak két ilyen formám volt, úgyhogy a krém fele más tálba került, de elvileg ez az adag 4 szufléformát töltene meg. A tetejére szórtam a maradék reszelt sajtot. Vízzel töltött sütőtálba tettem a formákat. Az eredeti recept szerinte 25-30 percet kell sütni, de nekem kb. 50 percbe telt, mire ennyire megpirult a tetején a sajt. Ez valószínűleg a kályha hibája, mert szegénynek nincs alja és a fél üvege is hiányzik, így elillan a meleg egy része. (négy adaggal számolva 7,5 g CH/adag)