Ismét egy tojásfehérjés kenyérféleség, sokféle liszttel, többek között maradék felhasználás céljából. Nagyon jól szeletelhető. Az ötlet innen származott. Mostanában egyre több paleo receptben látom megjelenni a tápiókakeményítőt és a nyílgyökérport, ráadásul elég nagy mennyiségben. Azt értem, hogy gluténmentesek és segítségükkel a finomliszteshez nagyon hasonló süteményeket, kenyereket lehet készíteni, de majdnem csak keményítőből állnak, gyors felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak, úgyhogy én nem fogom őket használni.
Hozzávalók:
-2 tojásfehérje
-70 g lenmagliszt
-60 g szezámliszt
-40 g amarántliszt (ebből ennyi volt)
-20 g csicseriborsóliszt
-só
-szódabikarbóna, almaecet
-oregánó
-1 dl meleg víz
Külön összekevertem a száraz hozzávalókat, majd hozzáadtam a tojásfehérjét és a vízben felfuttatott szódabikarbónát és almaecetet. Kicsit vártam, majd bagett formájúvá alakítottam. 50 percet sütöttem. (55,6 g CH)