Péntek este értem haza, így egy napom volt mindennel elkészülni. Már reggel 6-kor a konyhába tevékenykedtem, így délre mindhárom tervezett süteménnyel végeztem. Az első volt a kókusztekercs. Két éve készítettem először ilyesmit és azóta valahogy már hagyományos húsvéti édességgé vált a fejemben, máskor nem is készítek. Az eredeti változatban rengeteg mandula, kókuszzsír és mégtöbb kókuszreszelék van, így nem nevezhető könnyű desszertnek. ez persze nem hiba, csak most másra vágytam. Ötleteket kerestem, így találtam rá erre a receptre a Fitti Konyha blogban. Nem mézet és mazsolát használtam az édesítésre, de egyébként követtem a receptet. Eritritből nem írtam mennyiséget, én keveset tettem bele. Közben lehet kóstolgatni. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
Kakaós rész
- 40 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 80 g kókuszreszelék (itt beszerezhető)
- 80 g lenmagliszt (itt beszerezhető)
- 30 g kakaópor
- 1 ek kókuszzsír (itt beszerezhető)
- eritrit (itt beszerezhető)
- víz (hogy megfelelő állagú, gyúrható legyen)
Kókuszos krém
- 50 g kókuszreszelék
- 200 ml Cocomas kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 1 ek. útifű maghéj (itt beszerezhető)
- eritrit
Mindkét részt külön-külön összekevertem, a kakaósat összegyúrtam. Az eredeti forrásban olvasott módszert alkalmaztam a kinyújtáshoz: egy téglalap alakú, nem bővülő, zacskóba tettem a masszát, abban nyújtottam ki, így szabályos formát kaptam. Felvágtam a zacskót, megkentem a krémmel a tésztát, majd a zacskó segítségével szorosan feltekertem és ment a hűtőbe. (54 g CH)