Múlt héten megláttam ezt a rózsapitét és egyből befészkelte magát a fejembe a gondoltam, hogy ezt el kell készítenem. Sejtettem, hogy nem fog egyből olyan szépen sikerülni, de azért én elégedett vagyok. Igazából csak maga az ötlet származik máshonnal, a tészta, a krém és a krém is saját. Az alamrózsákat másképp készítettem, nem uborkagyaluval vágtam vékony szeletekre, hanem éles késsel, így nem is lettek olyan vékonyak, illetve nem forró vízbe tettem, hanem mikróban puhítottam 50 másodpercig. Pirosabb almákkal szebb lenne, de csak ilyen volt itthon. Nem baj, ez most csak egy mini változat, ami magamnak készült.
Hozzávalók:
Pitetészta:
- 30 g barnarizsliszt
- 60 g kókuszliszt
- 15 g útifűmaghéj
- fahéj
- 20 g eritrit
- víz
Annyi vizet adtam hozzá, hogy jól formázható pitetészta legyen. Kibéleltem vele egy sütőpapíros formát (18 cm-eset használtam), 15 percet sütöttem. Ennyi elég neki, mert nincs benne tojás.
Mandulakrém:
- 2 tojássárgája (az egyik tojásban ikersárga volt, így véletlenül 3 került bele)
- 2 dl kókusztej
- 30 g eritrit
- 20 g mandulaliszt/őrlemény
- 1 ek. útifűmaghéj
Ebből sűrű krémet főztem, majd a piteformába öntöttem.
- 1 piros héjú alma
Kivágtam a csutkáját, majd a becitromozott cikkeket vékony szeletekre vágtam. Citromlébe áztattam ezeket is, majd, majd mikróba tettem lefedve 40-50 másodpercre, hogy puhára párolódjanak. Egymás köré rendezgetve igyekeztem rózsákat kialakítani, és a krémbe ültettem őket. (50 g CH)