Most ebből is egy új változat kipróbálása volt soron. Eddig a köles-mandula kombinácós tésztát használtam, de most sikerült egy kevésbé morzsálódós, szebben szeletelhető változatot készíteni. Két kisebb rúd lett belőle. Ezt a receptet alakítottam át.
Hozzávalók:
- 20 g kókuszzsír
- só
- 20 g útifűmaghéj
- 60 g barnarizsliszt
- 55 g mandulaliszt vagy őrlemény
- 50 g kókuszliszt
- 30 g eritirit
- fél tk. szódabikarbóna
- 3 ek. citromlé
- 2 tojás
- 70 g víz
Töltelék:
- 120 g darált dió
- 20 g eritrit
- víz
A tésza hozzávalóit összegyúrtam, a vizet lassan adagoltam hozzá, közben gyúrtam, hogy érezzem, mikor lesz megfelelő állaga. Két részre osztottam, szilikonos sütőpapír között kinyújtottam, megkentem a krém felével, majd feltekertem. A két rudat kb. 25 percig sütöttem. (összesen 85 g CH, 42,5 g CH/