Már régóta tervezem leírni ezt a receptet. Igazából nem is annyira recept, mint inkább csak egy ötlet, hogy hogyan készítsünk növényi kakaót kókusz- vagy egyéb növényi tej nélkül, de mégsem csak forró vízzel. Most itt volt az alkalom, hogy nagypéntek előtt felhasználjam a pont megfelelő puhaságúra érett avokádót. Most karob porral készítettem, így kicsit tejeskávé íze lett. Nagyon laktató, egy ilyen reggeli vagy délelőtti itallal el vagyunk látva egy darabig energiával.
Hozzávalók két bögréhez:
-1 érett avokádó
-2-3 dl. forró víz
-2 ek. kakaópor/karob por
-eritrit/stevia
-fahéj
(-1 ek. útifűmaghéj)
Az avokádót összeturmixoltam a vízzel, majt hozzáadtam a többi hozzávalót. Ha útifűmaghéjat is keverünk hozzá, krémes, pudingos lesz. (kb. 15-17 g CH, avokádó méretétől függ)