A piacon friss zöld kaprot találtam (otthon a kertben csak júniustól lehet ilyesmivel találkozni), egyből az jutott eszembe, hogy ha már készítettem hamis kókusztúrót, akkor kipróbálhatnám ezt kaporral is. Az ordás palacsintára hasonlítana, mi abba szoktunk kaprot tenni. Ismét rá kellett döbbennem, hogy milyen fölösleges ragaszkodni egy alapanyaghoz, mondván, hogy a nélkül teljesen más lesz a végeredmény. Nyilván más, de az ételek igazi karakterét a fűszerezés adja meg. Így lett a kókusztúrós palacsintából teljesen nyári ordás palacsinta hangulatú. Ráadásul most kicsit tovább variáltam a kókusztúrót, mégpedig cukkinivel.
A palacsinta most maradék hajdina- és barnarizslisztből készült, nagyjából ehhez hasonlóan. Az eredeti kókusztúró receptem pedig itt található.
Hozzávalók a cukkinis-kapros "kókusztúróhoz":
-fél cukkini feldarabolva és turmixolva (kb. 125 g)
-40 g kókuszreszelék darálva
-30 g eritrit
-1 citrom leve (ha kevesebbet teszünk bele, akkor kevésbé lesz túrós ízű, inkább ordás)
-2 ek. útifűmaghéj
-víz, hogy megfelelő állagú legyen, ez a cukkini vizességétől függ
-apróra vágott kapor
Ezt összekevertem, kicsit állni hagytam és már tölthettem is a palacsintákat. (20 g CH, citromlevet is számítva)