Ez nem az én találmányom, Szafi oldaláról származik. Eddig nem is nagyon próbálkoztam gm. száraztészta készítésével, talán csak egyszer, mert különösebben nem hiányzott. Ez a recept viszont nagyon szimpatikus, készíthető belőle lasagne is.
Hozzávalók:
-120 g kókusztej (kókuszreszelékből készült házi használtam, de vízzel is jó lehet)
-1 tojás
-só
-25 g útifűmaghéj megdarálva
A maghéj kivételével mindent összeturmixoltam. Begyújtottam a sütőt és előkészítettem egy tepsit szilikonos sütőpapírral. Hozzákevertem a maghéjat is, majd gyorsan, mielőtt megszívná magát, a sütőpapírra öntöttem. Igyekeztem téglalap alakban elteríteni. Közben a massza meg is szilárdult. 10 percet sütöttem, de ez függ a sütőtől és, hogy milyen vastagságban sikerült a masszát elteríteni. Miután nagyjából kihűlt, feltekertem és csíkokra vágtam. Megszórtam minden jóval, amit találtam. :)