A 9. Szakácsmustra háziasszonya, a Fűszermánia blog Gabija, Lajos Marit választotta a játékra. Szerencsére az ő receptjeit már ismertem a Nők Lapjából, illetve a neten is sok receptje elérhető. Már csak az jelentett kihívást, hogy olyan receptet válasszak, amit nem kell teljesen szétszednem ahhoz, hogy a végeredményt én is megehessem. Lajos Mari receptjeire nagyrészt a hagyományos alapanyagok használata jellemző. Bármennyire igyekeztem, most is inkább csak inspirációs forrás szintjén maradt az eredeti recept, nem tudtam egy az egyben reprodukálni. Főként azért, mert ilyenkor még nem sok friss zöldséget lehet kapni.
Erre az avokádókrémre esett a választásom. Gyakran használok avokádót, de legtöbbször édes krémek alapanyagaként. Következzen egy mexikói eredetű recept egy magyar szakácstól átvéve. :)
Hozzávalók nálam:
- 6 levél medvehagyma
- 1 citrom
- 1 érett avokádó
- só, bors, oregánó
- 1 piros húsú paprika
A paprika csutkáját eltávolítottam és négybe vágtam. Az avokádót kb. 2 ek. citromlével és a többi összetevővel turmixoltam. A medvehagyma és az oregánó íze nagyon jól megy egymással. A paprikaladikokat megtöltöttem, majd uborkacsíkocskákkal díszítettem. (20 g CH, 5 g CH/adag)