Lassan vége a farsangnak, de pont ilyenkor szokott mindenki nekiesni a fánksütésnek. Gondoltam, én sem maradok ki a buliból, hanem megalkotom a saját fánkocskámat. Nagyon puha és finom lett szerintem, és, holott nem olajban sült, mégis frissen a legfinomabb. Baracklekvárral és fahéjjal megszórva az igazi.
Hozzávalók:
-250 g tehéntúró
-2 tojás
-80 g barnarizsliszt
-40 g kókuszliszt
-1 tk. szódabikarbóna
-1 ek. ecet
-csipet só
-40 g eritrit
A tehéntúrót és a tojásokat kikevertem az eritrittel, beleszórtam a sót, a szódabikarbónát és az ecetet. A liszteket hozzáadagoltam. Kisebb szilványi gombócokat formáztam belőle, a sütőpapíros tepsiben szétlapítottam és lyukat nyomtam beléjük. 25 percet sütöttem, 15 db. lett. (70 g CH, 4,1 g CH/db.)