...mert a sajt mindent jobbá tesz... Ezt a címet adta a fordulónak a Kabóca a konyhában blog házigazdája. Egyetértek vele! A sajt valóban jobbá teszi minden étel ízét, így az életet is. :) Lehet nyúlós, krémes, lyukacsos, friss, érlelt, penészes, büdös... Olyan, mint Gombóc Artúrnak a csoki.
Lássuk, mire inspirált most.
Hozzávalók:
Pitetésztához:
-100 g tehéntúró
-80 g hajdinaliszt
-40 g szezámliszt
-1 tojás
-pici víz
Töltelékhez:
-1 reszelt cukkini (200 g)
-1 tojás
-150 g tehéntúró
-100 g kemény sajt reszelve
-só, bors, pirospaprika, bazsalikom
-koktélparadicsom
A tésztához mindent összegyúrtam, annyi vizet adtam hozzá, hogy jó állaga legyen. Egy sütőpapírral ellátott kapcsos formát béleltem ki vele és kb. 7 percet elősütöttem. A töltelék összetevőit is összekevertem, a sajtnak kb. felét félretettem szóráshoz, majd beletöltöttem a pitetésztába és visszatettem sülni. 15 perc utám rászórtam a maradék reszelt sajtot, majd újabb 10 perc után belenyomkodtam a tetejébe a paradicsomokat. Tovább sütöttem, amig egy picit már pirulni kezdett a sajt. (70 g CH)