A játék ezen fordulójának házigazdája Márti, a hogymegtudjuknézni blog írója. A papazsíroskenyér blogot kaptam párul, aminek írója két év szünet után tért vissza a "fedélzetre". Végignéztem az egész repertoárt, majd egy, a szerző által speciálisnak, általam "pont nekemvaló"-nak nevezett receptnél állapodtam meg, ami már eredetileg is cukor- és lisztmentes. A különbség annyi, hogy 5 tojásfehérje helyett 3-ból készítettem. Nálam nagyon ritkán szokott megmaradni, így nem láttam értelmét további kettőre várni.
Hozzávalók:
-2 közepes alma
-10 g eritrit
-1 tk. fahéj
-3 tojásfehérje
-15 g eritrit
-1 marék darált mandula/mandulaliszt
Az almát meghámoztam (a héját megettem), felkockáztam, az eritrittel és a fahéjjal megpároltam. Közben a fehérjét felvertem a 15 g eritrittel és hozzáforgattam a mandulalisztet. Az almát hőálló tálba tettem és rásímítottam a habot. 20 perc alatt megsütöttem, a tetejét még megszórtam egy kis fahéjjal.
A fényképezéssel kicsit meggyűlt a bajom, mert ebben a borongós időben nagyon gyenge volt a fény. Végül csak sikerült valahogy.