Ezt a kenyeret készítettem többször is az ünnepek alatt nagyon megszerettem, egyrészt az ízét, másrészt azt, hogy gusztán néz ki és jól lehet szeletelni, ami nem minden gm. kenyérről mondható el, hacsak nem keményítős lisztet használunk vagy rengeteg tojást. Ebben is van mondjuk 3...
Hozzávalók:
-70 g hajdinaliszt
-40 g szezámliszt
-20 g kókuszliszt
-25 g lenmagliszt
-20 g útifűmaghéj
-só
-1 kk. szódabikarbóna
-3 tojás
-1,5 dl víz
-1 ek. olívaolaj
-1 ek. citromlé
Külön-külön összekeverjük a száraz és vizes részt. A vizes részt párszor habosra vertem és ehhez adtam hozzá a szárazat, de felverés nélkül is ugyanúgy működött. 5 percet állni hagytam a tésztát, majd kenyérkét formáztam belőle, a tetejét bevagdostam. 40 percet sütöttem, az első 10 perc kivételével egy pohár víz társaságában, hogy ne száradjon ki a kérge nagyon, amig a belseje is megsűl. (58 g CH)