Hókockának indult... Még gondolatban. Egy árválkodó narancs tehet róla, hogy nem az lett belől, hanem egy nagyon finom krémes, karácsonyos ízvilágú sütemény.
Hozzávalók:
A tojásmentes tésztalapot készítettem el, megduplázva a mennyiségeket.
-10 g útifűmaghéj
-300 ml víz
-14 g kókuszolaj
Mindezt összekevertem és állni hagytam pár percig.
-30 g eritrit
-1 kk. fahéj
-szódabikarbóna, almaecet
-60 g kókuszreszelék
Hozzáadtam a vizes részhez és összeturmixoltam.
-70 g kókuszliszt vagy szezámliszt
-30 g kakaópor
Ezt is hozzákevertem a masszához és turmixoltam. A pépet téglalap formában elsímítottam egy sütőpapíros tepsiben és megsütöttem.
Krém:
-250 ml kókusztej
-1 tojássárgája
-1 narancs leve, húsa és reszelt héja
-30 g eritrit
-2 ek. útifűmaghéj
A kókusztejet, a tojássárgát, 1 ek. útifűmaghéjat és a narancshéjat krémmé főztem, utólag adtam hozzá a narancslevet és húst, hogy ne főzzem ki belőle a vitamint. Mivel így újra felhígult a krém, újabb 1 ek. maghéjjal sűrítettem. Hagytam teljesen kihűlni és zselésedni.
A tésztalapot 3 részbe vágtam és 2 réteg krémmel összeállítottam. Ebből az adagból 16 normál szelet süti lett. (40 g CH összesen)