Persze a bájgli nem is annyira a lisztes tésztájától számít nehéz ételnek, hanem a diós/mákos/mandulás tölteléke miatt, de ez mégis csak egy könnyedebb változat. Ismét a cukkinis piskótához folyamodtam. A tölteléket most nem bonyolítottam, csak darált mandulát használtam, de persze elkészíthető a szokásos édesített, citrom- és narancshéjjal ízesített töltelék is. Hozzávalók: -1 reszelt cukkini (300 g) -40 g hajdinaliszt -20 g kókuszliszt -2 tojás -15 g kókuszzsír -40 g eritrit -1 dl víz -1 ek. útifűmaghéj -fahéj -tölteléknek 100 g darált mandula A cukkinihez kevertem a tojásokat, majd a többit. Kicsit állni hagytam, majd sütőpapíros tepsibe símítottam 1 cm vastagon. Kb. 25 perc alatt megsütöttem. Megszórtam a darált mandulával és feltekertem. (47 g CH)
Mandulás cukkinitekercs, avagy bájgli light :)
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr4116252582
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.