Elég merész dolog Gundel palacsintának nevezni ezt a képződményt, majdnem semmi sem az, mint ami az eredeti receptben, habár palacsinta, dió és csokikrém van benne. Elég sok jót olvastam a csicseriborsóról és a belőle készült lisztről is. Sok rostot tartalmaz, a hagyományos liszthez képes több fehérjét, alacsony a GI-je (glikémiás index) és a GL-je (glikémiás terhelés) is, ezek alapján lassú felszívódású szénhidrát. A boltban kapható liszt majdnem olyan finom őrlésű, mint a fehér búzaliszt, ezért kicsit elbizonytalanodtam, ezért olvastam utána. Mikor bekevertem a palacsintatésztát, megkóstoltam, és kicsit megijedtem, mert nagyon erős nyers bab/lencse/csicseriborsó íze volt, de szerencsére teljesen eltűnt a sütés során. Borzasztó egyszerű recept és nagyon laktatós a végeredmény.
Hozzávalók:
7 palacsintához:
-100 g csicseriborsóliszt
-200 ml víz
-1-2 ek. olívaolaj
-2 ek. eritrit
-fahéj
-csipet só
Pár órát állni hagytam, majd palacsintákat sütöttem belőle.
Töltelék:
-60 g darált dió
-2 tk. eritrit
Csokiszósz:
-1 avokádó (150 g)
-100 ml kókusztej
-2 ek. kakaópor
-2 ek. eritrit
-víz
Az avokádót pürésítettem, minden egyébbel összekevertem botmixerrel.
A palacsintákat megszórom a diós töltelékkel, összehajtogatom és leöntöm a csokiszósszal. (Mindenestől 88 g CH, 12,5 g CH/palacsinta)