1 éves kísérletezem az ilyen palacsintával, ami az IR étrendbe is beilleszthető. Végre sikerült megalkotni! Találtam egy receptet amiben a hajdinalisztet keményítővel egészítik ki. Ezt ki akartam küszöbölni, ezért amaránt lisztet használtam, de végül arról is kiderült, hogy elég magas a GI-je. Viszont csak kis mennyiségben tettem a palacsintában és még ezt az adagot is igyekszem csökkenteni. Na meg amúgy sem eszem minden nap palacsintát. :)
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-15 g amarántliszt
-1 nagy tojás
-2 dl víz
-csipet só
Összekevertem és állni hagytam a hűtőben. Kókuszolajos tepsiben 7 palacsintát sütöttem belőle. (Összesen 44,6 g CH)
Azóta készítettem amaránt liszt helyett szezámliszttel is, de teljesen hajdinából is lehet.
A tökéletes glutén-, cukor- és tejmentes palacsinta
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3316252538
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.