A Nők Lapja múlt heti számában láttam meg ezt a receptet. Nem szoktam újságból főzni, de ez annyira megtetszett, hogy így, a vinete (padlizsán) szezonban nem hagyhattam ki. Próba képpen 4 helyett csak egy vinetét használtam.
Hozzávalók:
-1 vinete
-1/4 cukkini
-2 paradicsom
-1 piros húsú paprika
-1 kis hagyma
-2 ek. olívaolaj
-babérlevél
-provence-i fűszerkeverék
-só, bors
A vinetét félbe vágtam, a húsát bekockáztam, besóztam. Egy órát kellett volna így állni hagyni, majd leöblíteni, de nekem erre nem volt időm, maximum 5 percet lehetett besózva. Lefele fordítva tepsibe tettem és 20 percet sütöttem. A töltelékhez felvágtam a hagymát, az olajon pároltam, majd az apróra felkockázott zöldségeket is beletettem, fűszereztem. Kb. 40 percet főztem, amig nagyjából be is sűrűsödött. Közben az elkészült vinetének kivájtam a húsát, úgy, hogy még egy kicsi maradjon benne és ezt is a raguhoz adtam. Megtöltöttem vele a vinetét, olívabogyóval díszítettem.
Provence-i töltött vinete
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3916252468
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.