Mióta áttértem a gluténmentes étkezésre az inzulinrezisztencia diéta mellett, nem sikerült normális palacsintát sütnöm. Ha nagyon kritikus vagyok, akkor most sem, mert nem serpenyőben sültek ezek sem, hanem mikróban. Majdnem soha nem szoktam mikrózni, nem feltétlenül elvből, de mikor a sok rosszat olvasom róla, azért örvendek ennek a szokásomnak. Most viszont mikróztam, nem is keveset. Ráadásul műanyagban, de legalább lett palacsintám. :)
Hozzávalók 8 db.-hoz:
-40 hajdinaliszt
-40 g amarántliszt
-1 csipet só
-1 ek. kókuszolaj
-1 csipet szódabikarbóna
-1 dl víz
-0,5 dl kókuszkrém
-1 kk. fahéj
Mindezt összekevertem, állni hagytam 10 percet, majd egy kb. 12 cm átmérőjű szilikon formában palacsintákat sütöttem. Kb. két evőkanállal tettem bele egyszerre, majd a mikróban 750 W-on 75 másodperc alatt megsütöttem. Felfordítottam a formát, amiről szép lassan levált a palacsinta. A kész darabokat lefedtem, hogy ne keményedjenek meg és törjenek el. (6,7 g CH/db.)
1/2 kg ordával így készül nálunk a töltelék:
-1/2 kg orda
-1 nagy tojás
-3 ek. cukor/xilit/eritrit
-1 csokor kapor felaprítva