KőBEfőtt

  • Házak
  • Tájak
  • Receptek
  • Kert
  • Háztartás
  • Személyes
Facebook Pinterest
Tovább a Facebook-ra

Mit keresel?

Címkék

alma (32) avokádó (32) barnarizsliszt (84) blogkóstoló (25) citrom (48) csiga (25) csoki (90) cukkini (51) diétás desszert (355) dió (58) eper (24) építészet (31) fahéj (93) gluténmentes (395) gyümölcs (72) hagyományos (55) hajdinaliszt (84) házak (36) háztartás (97) játék (43) kakaó (109) karácsony (59) keksz (38) kenyér (43) kert (30) kirándulás (25) kókuszliszt (97) kókuszreszelék (78) kókusztej (129) kókuszzsír (67) köles (26) krém (96) krémsajt (31) lenmag (26) mandula (50) mandulaliszt (52) meggy (31) műemlék (20) nyár (24) palacsinta (30) paleo (157) paradicsom (32) péksütemény (23) pite (51) recept (581) ribizli (21) sajt (35) sós (139) sütemény (67) szezámliszt (32) tejszín (22) tojás (185) tojásmentes (37) torta (73) túró (64) utazás (38) zabpehely (30) zsemle (21) Címkefelhő

Receptek

Cukormentes receptek Gluténmentes receptek Tojásmentes receptek Laktózmentes receptek

Rácsos-meggyes linzer - 18. Blogkóstoló

Rácsos-meggyes linzer - 18. Blogkóstoló

›
Rácsos-meggyes linzer - 18. Blogkóstoló

2014/8/17 : KőBEfőtt.blog 3 komment

A Blogkóstoló 18. furdulójának Bogi, a Vöröskaktusz írója lett a házigazdája, ő sorsolta ki nekem Piroska Süssünk-főzzünk együtt! nevű blogját, amit eddig még nem ismertem. Szokásomhoz híven átnéztem az összes recetjét és kiválasztottam kettőt. Az egyik egy töktócsni volt, amit el is készítettem féladagban, de a gluténmentes lisztek nem akartak együttműködni a recepttel. Finom lett, de elég ronda, így nem készült róla fotó. A másik recept, amit kiszemeltem, ez a rácsos-meggyes volt. Névnapra készítettem el a családnak. Pár apróságon változtattam, például tej került bele tejszín helyett, vaj margarin helyett, a liszt fele teljes kiőrlésű, a töltelékhez pedig házi kompótot használtam, így már nem kellett hozzá több cukor. Állítólag nagyon finom, csak könnyen széthull evés közben.
Hozzávalók:
Töltelék:

-80 dkg meggykompót leszűrve
-1 cs. vaníliás pudingpor

Hozzávalók a tésztához:

-0,5 kg liszt (fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
-25 dkg vaj
-1 cs. sütőpor
-3 ek. kristálycukor
-1 tojás
-1 tojás sárgája
-0,5 dl tej
- csipet só
 A kompót levéből 4 dl-rel megfőztem a pudingot, majd összeforgattam a gyümölccsel. A tésztát összegyúrtam, hűtőbe tettem. Negyedét félretettem  a rácsozáshoz, a többit kinyújtottam, majd szétnyomkodtam a sütőpapíros formában. Erre került a töltelék, majd a sajtvágóval felszabdalt rácsozás. A rácsokat baracklekvárral kentem meg. Nagy lángon 20-25 perc alatt megsűlt.

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
3 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel
  • Süni süti Süni süti
  • Édesburgonya krémeleves Édesburgonya krémeleves

A bejegyzés trackback címe:

https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr4616252478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi Dosek 2014.08.25. 07:46:33

Nagyon jól néz ki. :)
Válasz erre 

Piroska 2014.09.14. 12:04:42

Most találtam rá a bejegyzésedre. Mivel én az utolsó percre hagytam a sütést, azt hittem más is. De nem, te már az elején túl estél rajta. Nagyon szép lett és biztosan finom is volt.
Válasz erre 

Pitelány 2014.09.15. 04:46:59

Köszönöm a receptet!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard