Már régóta ki szerettem volna próbálni ezt a guszta, batyu-szerű süteményt. Elég nehéz megoldani gm. lisztekből, hogy ne essen szét az összehajtogatás közben.
Hozzávalók:
-80 g hajdinaliszt
-70 g kókuszliszt
-30 g mandulaliszt
-1 tojás
-60 g kókuszzsír
-10 g útifűmaghéj 1 dl vízbe zselésítve
-220 g magozott meggy
A tésztát összegyúrtam és 10 percre hűtőbe tettem. Kinyújtottam fólia között, a közepére halmoztam a meggyett, úgy, hogy 5 cm szabadon maradjon a szélén. A fólia segítségével felhajtottam, összenyomkodtam és formába tettem. Elég nehéz volt kiszedni alól a fóliát, de másképp nem tudtam volna átpakolni. 25 percet sütöttem. (98 g CH)
Gluténmentes meggyes galette
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr10016252480
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.