A palacsintával mindig problémám volt. Régebb még a hagyományosat sem tudtam rendesen megfordítani, majdnem mindig elszakadt. Mire megtanultam, jött az újabb kihívás, a gluténmentes változat. Persze létezik paleo palacsinta gesztenyelisztből és más, keményítő tartalmú lisztekből, de minden áron az általam használt lisztekből szeretnék kikísérletezni egy feltekerhető palacsintát. Volt már sok sikertelenség, de ezt most végre sikerült feltekerni és utólag sem szakadt, repedt el. Messze nem olyan vékony, mint az eredeti, de még vannak módosítási ötleteim.
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-30 g mandulaliszt
-2 nagy tojás
-80 ml sűrű kókusztej
-100 ml víz
-fahéj
-1 ek. eritrit
A folyékony részt előbb elkevertem, ehhez adagoltam hozzá a liszteket kavargatás mellett. 5 órált állt a hűtőben, de gondolom elég 2 is. Kókuszolajon 6 palacsintát sütöttem ebből az adagból. Az első persze elszakadt, amelyik vékonyabbra sikerült, az is, de a többi 4 túlélte. Legközelebb több lesz benne a mandulaliszt, mert úgy tűnik, a hajdina miatt lesz töredező.
Gluténmentes palacsinta alakulóban
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3716252492
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Anazar 2014.08.04. 12:38:52
Szia, nézz körül nálam, ha vékony hajdinalisztes palacsintát keresel. Az utóbbi palacsinták hajdinalisztesek, vékonyak, tekerhetők, gluténmentesek ;-)
Pitelány 2014.08.09. 15:51:57
Köszi, azt hiszem, hogy már körülnéztem. Próbáltam is már másnak bevált recept szerint készíteni, de nekem törékeny és lyukacsos lett. Még kísérletezem.