Első jól sikerült cukormentes bodzaszörpöm! Tényleg hiányzott, ellentétben a fagyival vagy egyéb "nem eszem" dolgokkal. Tavaly jégkocka formában tettük el, de úgy semmi íze nem volt, nem volt elég tömény, hogy felhígítva is évezhető legyen. Most szörpnek készült, kb. 1/4-3/4 arányban hígítható vízzel.
Hozzávalók:
-30-40 bodzavirág
-3 nagy citrom
-3 l víz
-3 ek. citromsó
-350 g xilit
A citromot jól megmostam, előtte kiáztattam, felkarikáztam. A virágokat a citrommal felváltva egymásra rétegeztem egy 5 literes üvegben, közben a xilites vizít felforraltam és a végén beletettem a a citromsót. A forró vizet a virágokra öntöttem, megkavartam és majdnem két napig állni hagytam a kamrában. Kivettem belőle a virgáokat és a citromkarikákat, jól kinyomkodtam, majd gézen keresztül leszűrtem a szörpöt fél literes üvegekbe. 2,5 l lett. A tetejére egy pici szalicilt is lettem.
Cukormentes bodzaszörp
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3916252456
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.