Még soha nem készítettem fonott kalácsot. Sejtettem, hogy ismét a kelt tészta-állag elérése lesz a megoldandó feladat, mint minden gluténmentes tészta esetében. Szerintem nagyon gusztára sikerült. Nem olyan puha, összenyomható, mint a fehér búzalisztes kalácsok, amiktől nekem sokszor fájt a hasam. Emlékszem, hogy a bolti péksütikkel többször is volt ilyen incidensem.
Hozzávalók:
-110 g mandulaliszt
-50 g hajdinaliszt
-30 g kókuszreszelék
-3 tojás
-30 g kakaópor
-40 g xilit
-50 g kókuszzsír
-szódabikarbóna
-20 g útífűmaghéj
-2 dl víz
Az utóbbi kettőből zselét készítünk. Amig megszívja magát a maghéj, a többi hozzávalót összekeverjük, majd a zselét is hozzáadjuk. Jól gyúrható, formázható tésztát kell kapnunk. Három részre osztjuk és összefonjuk. 50 percet sütöttem 180 fokon. (81 CH)