Dina, a Dina világa blog írója, Rachel Allent, az ír konyhatündért szemelte ki nekünk, hogy tőle főzzünk. Eddig csak a nevét hallottam, így már itt volt az alkalom, hogy megismerjem a főztjét is.
Több receptet is kiválasztottam tőle, valami könnyű, nyárias finomságot szerettem volna készíteni. Így esett a választásom erre a habcsókroládra. Sajnos a külalakja hagy némi kívánnivalót maga után. 4 helyett 3 tojást használtam, de a kókuszreszeléket is arányosan csökkentettem, így nem értem, mi lehetett a baj. A lényeg, hogy kissé szétment. Az íze menyei, ahogy a kókusz, a citromkrém és az eper keveredik egymással... Szóval lesz még ismétlés, csak nem rolád formában. Ha lesz rá időm, akkor a játék határidejének lejárta előtt megpróbálok egy szebben sikerült művel is előrukkolni.
Lássuk a receptet:
-3 tojásfehérje
-15 g xilit
-37 g kókuszreszelék
Töltelék:
-100 ml kókusztej
-3 tojássárgája
-20 g kókuszzsír
-2 citrom leve
-30 g xilit
-2 tk. útifűmaghéj
-250 g eper
A fehérjéket a xilittel felvertem, majd beleforgattam a kókuszreszeléket. 180 fokon 15 perc alatt 1 cm-es lapot sütöttem belőle. Lehúztam a szikonos lapról, amin sűlt, majd megpróbáltam még langyosan feltekerni, hogy ne törjön el. Eltörött. Közben elkészítettem a citromkrémet: minden összetevőjét összefőztem, majd kihűtöttem. Megkentem vele a lapot, megszórtam eperrel és ismét megpróbáltam feltekerni. Sajnos a krém kissé kifolyt belőle. Elég robbantottnak néz ki, de nagyon-nagyon finom. (62 g CH)
Kókuszos habcsókrolád citromkrémmel - 4. Szakácsmustra (Rachel Allen)
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr716252396
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.