Ezt a családnak készítettem, így nem "mentes" változat, de azért igyekeztem picit egészségesebbre készíteni.
Hozzávalók:
Piskótához:
-50 g teljes kiőrlésű liszt
-50 g fehérliszt
-30 g kakaópor
-2 ek. méz
-4 ek. olaj
-3 ek. víz
-3 tojás
-só
-1 kk. sütőpor
A tojást felvertem, majd minden egyebet belekevertem. A fehérjéket fel lehet külön is verni és azt beleforgatni utoljára a masszába, de én eddig azt tapasztaltam, hogy úgy sem nő fel jobban a tészta.
Sütőpapíros formába tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet:
-200 ml habtejszín felverve
-125 g vajkrém
-cukor (a habtejszín cukros volt, így csak 1 ek.-lal tettem bele)
-meggykompót
-csokitojás
A piskótát kettévágtam, közéje krémet kentem és meggyet szórtam rá. Az egészet bevontam a krémmel és, hogy húsvéti hangulata legyen, csokitojásokkal díszítettem.