A húsvéti finomságaim közül ez volt az újdonság, a többi már szerepel a blogban. Innen vettem az alapreceptet, csak kicsit leegyszerűsítettem.
Hozzávalók:
Kakaós réteghez:
-150 g kókuszreszelék
-100 g vízzel fölöntve (igen, g-ban)
-250 g darált mandula
-100 g kókuszzsír olvasztva
-5 ek. kakaópor
-40 g eritrit
-1 dl kókusztej
Összegyúrtam.
Fehér réteghez:
-4 dl kókusztej
-3 ek. mandulaliszt
-30 g eritrit
-50 g kókuszzsír olvasztva
-150 g kókuszreszelék
A kókusztejet, a zsírt, a mandulalisztet és az eritritet összefőztem, amig picit besűrűsödött, majd beletettem a reszeléket is.
Tetejére:
-kb. 40 g kókuszzsír olvasztva
-3 ek. kakaópor
-2 ek. eritrit
Egymásra rétegeztem: barna-fehér-barna-fehér-barna. Hűtőbe tettem és elkészítettem a csokibevonatot, amit aztán rácsorgattam. Mivel nem rendes csokiból van, ezért nálam eléggé beleivódott a tetejébe, nem lett fényes réteg rajta, de az ízén ez nem ront semmit.
120 g CH-ot tartalmaz.