Régebb nem igazán szerettem a piskótás süteményeket, olyan szárazok és semmilyenek voltak. A maglisztekből vagy kókuszból készült változatoknak viszont sokkal karakteresebb ízük van és nem is olyan szárazak, hogy csak folyadékkal lehet együtt enni.
Hozzávalók:
-120 g mandulaliszt vagy darált mandula (nálam fele-fele)
-35 g kókuszreszelék
-20 g xilit
-20 eritrit
-1 citrom héja és leve
-2 tojás
-100 ml kókusztej
-víz
-1 tk. szódabikarbóna
A mandulát, a kókuszt, a szódabikarbónát összekevertem a citromhéjjal és lével, a kókusztejjel és a vízzel. A tojásokat felvertem az édesítőkkel majd a két részt összekevertem. Szilikonos formában sütöttem meg, a tetejét fahéjjal szórtam. Teljesen olyan íze lett, mint a püspökkenyérnek vagy más gyümölcskenyereknek. (40 g CH)
Citromos kenyér/kalács - paleo
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr9716252318
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.